Безпечний відпочинок, не виїжджаючи за місто: Аквапарк «Алоха» у Кропивницькому приймає гостей (ФОТО)

07.08.2023 17:12

Тема безпечного морського відпочинку в Україні вже другий рік поспіль фактично є закритою через збройну агресію рф. Відтак, особливої актуальності в літній період набувають басейні комплекси з облаштованими зонами відпочинку, які певною мірою здатні компенсувати відсутність дозвілля на морських пляжах.Подібні заклади успішно функціонували в інших обласних центрах і до війни, проте для Кропивницького такий інфраструктурий проєкт – аквапарк «Алоха» – став не лише свідченням розвитку місцевого бізнесу, попри надзвичайно серйозні виклики в країні (як безпекові, так і економічні), а й новою «родзинкою» для гостей міста й, очевидно, покращив рівень його туристичної привабливості. Але найголовніше – надав змогу дітям безпечно й цікаво відпочивати.

«СТВОРЕНО ВСІ УМОВИ ДЛЯ ГАРНОГО НАСТРОЮ  Й ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ»

Відвідувачка аквапарку, яка завітала до аквапарку разом з усією сім’єю, – пані Інна – каже: проведення вихідних в «Алосі» для її родини стало вже усталеною гарною традицією.

«Ми тут доволі часто, майже кожні вихідні, адже тут дійсно створені умови для хорошого настрою для дітей та перезавантаження для дорослих. У Кропивницькому не так багато місць, де можна було б дійсно гарно, безпечно й цивілізовано відпочити. Діти дуже задоволені, а це – основне, як на мене».

В басейному комплексі, зокрема, облаштовано пляжне волейбольне поле, атракціон «слизький футбол», розважальні майданчики для малечі.

 Поряд із шезлонгами для відпочиваючих – кілька кафе, де можна придбати як солодку вату, попкорн і морозиво, так і замовити піцу на дровах, шашлик, картоплю фрі тощо. Неподалік – сувенірна ятка. І звичайно – басейни, які поділені на дві окремі зони. Один басейн – для дітей, глибиною 0,5 м, другий – глибиною 1,2 м, передбачений для більш дорослих гостей аквапарку.

Угорі, за межами басейних зон – альтанки, які можна попередньо бронювати для великих компаній.

 «НЕ ПОТРІБНО ЇХАТИ В ІНШЕ МІСТО»

Переважна більшість відвідувачів підкреслюють зручне місце розташування басейного комплексу – у відомому на всю країну «Дендропарку» по вулиці Євгена Тельнова у Кропивницькому.

 «Ми тут вперше і, мабуть, не в останнє. Враження позитивні, дійсно гарно все зроблено», – каже Сергій.

«Принаймні, немає потреби їхати в інше місто, як раніше. Ви ж знаєте, що в наших водоймах купатися заборонено, тому «Алоха» – це саме те, що потрібно , – додає Анна, яка відпочиває на сусідніх шезлонгах разом із 7-річним сином Давидом.

Кропивничанка Олена разом із родиною погоджуються, що аквапарк «Алоха» здатний бодай частково компенсувати морський відпочинок:

«Звичайно, це корисна штука (прим. – аквапарк). Привезла ось своїх, бо сидять цілими днями за комп’ютерами».

 ЦІНОВА ПОЛІТИКА

Вхід у аквапарк «Алоха» для дітей до трьох років, фактично, безкоштовний. Потрібно лише сплатити символічну одну гривню. Аналогічна ситуація і з іменинниками.

Вартість для більш дорослих відвідувачів варіюється в залежності від їх кількості й періоду перебування: будні дні чи вихідні.

Так, наприклад, тариф «Родина» (2 дорослих, 1 дитина) протягом понеділка-п’ятниці коштуватиме 600 грн, у вихідні – 700 грн.

Після 17:00 тарифи значно дешевші.

БЕЗПЕЧНЕ ДОЗВІЛЛЯ

Працівники аквапарку щодня слідкують за чистотою басейнів і систематично проводять очищення води реактивами. До того ж, перед тим, як скористатися басейном, відвідувачі мають прийняти душ – відповідні кабінки розташовані поруч.

Також забороняється перебування в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, паління на території басейнів і атракціонів, забруднення водних об’єктів тощо. Більше інформації про «Дендропарк», зокрема, аквапарк «Алоха» – за посиланням.

Переглядiв: 7349