Бібліотеки з усієї області презентували інновації у Кропивницькому (ФОТО)

30.10.2019 13:53
image

В обласному центрі в бібліотеці імені Чижевського відбувся ярмарок бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади» сьогодні, 30 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, у заході взяли участь представники 29 публічних бібліотек, зокрема, з Вільшанки, Компаніївки, Світловодська, Новоархангельська, Малої Виски, Знам’янки, а також сільські книгозбірні та бібліотеки об’єднаних територіальних громад. Працівники закладу представляли свої інноваційні проекти, які популяризують читання серед суспільства, зокрема, такі інновації, як «Бібліотека під зеленими вітрилами», «Бібліотека у смартфоні».

«Ми представляємо бібліотеку Новоукраїнської ОТГ, наш проект назвивається «Читай і відпускай». Наша громада приєдналася до ініціативи «Громада дружня до дітей та молоді». У нас є план з реалізації цієї ініціативи і одним із його пунктів є створення такої шафи з книгами на території міста. Спочатку планували її встановити біля дитячої бібліотеки, але вона знаходиться не в центральній частині міста, тому ми поставили цю шафу біля нашої бібліотеки в центральному сквері. У шафі є книги на будь-який смак, кожен має змогу взяти будь-яке видання, прочитати та повернути книгу знову до шафи.  Можна сказати, що ми хочемо привчити людей то того, що книги – це безкоштовний ресурс громади, це своєрідний тест на європейськість. Під час сьогоднішнього заходу ми побачили, що у нас працюють креативні бібліотекарі, які представили гідні та цікаві проекти», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR директор Новоукраїнської центральної бібліотеки Валентина Черкашина. 

За словами бібліотекаря, для книголюбів також створили і спільноті у мережі Фейсбук, де випускають останні новини з життя громади та бібліотеки, публікують новинки книг, обговорюють видання та збирають фотографії з містянами.

Крім цього під час заходу бібліотекарі представили проекти соціоекологічного напрямку. Зокрема, Гурівська сільська бібліотека Долинського району представила проект «Паркова зона відпочинку» - створення зони відпочинку та проведення різноманітних заходів. Проект «Чиста ріка – чиста совість» (розчищення річки Велика вись) презентувала Панчивська сільська бібліотека Новомиргородського району, проект «Здорова вода продовжує життя» - проведення заходів щодо покращення якості питної води в регіоні (Компаніївська центральна районна бібліотека).

Завершився захід обговоренням проектів та спілкуванням учасників.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 2518