Бібліотеку кіровоградського університету визнали на світовому рівні разом з італійськими та японськими  

05.04.2017 10:56

image

Бібліотеку імені Бернгарда Штільфріда, що знаходиться в Науковій бібліотеці Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, внесли до Єдиного реєстру австрійських бібліотек. Про це сайту DOZOR повідомили у закладі.

Так, книгозбірня стала шостою фаховою бібліотекою в світі поруч з бібліотеками такого типу у Китаї (Шанхай), Німеччині (Заарбрюкен), Фінляндії(Хельсінкі), Італії (Рим) та Японії (Токіо). Бібліотека Бернгарда Штільфріда є першою серед українських книгозбірень, яка потрапила до цього реєстру.

Довідково:

Австрійську фахову бібліотеку імені Бернгарда Штільфріда  урочисто відкрили 12 вересня минулого року за сприяння уповноважених представників Міністерства закордонних справ Австрії, родини Бернгарда Штільфріда та безпосередньо декана факультету іноземних мов.

Спадок Бернгарда Штільфріда налічує 2677 книг до якого було додано великий книжковий внесок професора Геральда Венцлафа-Егеберта (Єнський університет імені Фрідриха Шиллера). До колекції входять не тільки навчально- методична та художньо-публіцистична література, а й також інші медіа-видання (газети, аудіо- та відеофайли). Також загальний вміст понад 4500 екземплярів фахової літератури бібліотеки можна переглянути онлайн.

 

Переглядiв: 943