Бійці стрілецького батальйону поліції Кіровоградщини завершили курс підготовки пілотів БпЛА

16.10.2024 14:23

Правоохоронці новоствореного підрозділу пройшли теоретичне та практичне навчання за відповідним напрямком й отримали сертифікати. Про це повідомили у поліції області. 

Загалом під керівництвом досвідчених інструкторів поліцейські, що ввійшли до складу батальйону, продовжують поглиблювати знання й відпрацьовувати навички з фізичної, тактичної, вогневої, домедичної, інженерної та інших видів підготовки.

Також під наставництвом керівника школи підготовки операторів FPV обласного територіального загону Української добровольчої армії Ігоря Шевченка правоохоронці пройшли курс управління дронами та загалом проведення аеророзвідки. На сьогодні використання сучасних технологій є однією з важливих складових несення служби, зокрема в бойових умовах.

«Навчання потребувало максимальної концентрації, спочатку навчалися пілотувати на симуляторах, потім перейшли до практичних занять. Завдяки попереднім тренуванням та професійним порадам нашого інструктора, з першого разу вийшло злетіти й управляти дроном. Із кожним днем навички покращувалися, відпрацьовували польоти з урахуванням різноманітних зовнішніх факторів, які вливають на керування безпілотником. Здобуті знання ми готові застосовувати для ефективного виконання завдань у подальшому», - зазначив поліцейський спецпідрозділу.

Бойове злагодження та спеціальне навчання бійців стрілецького батальйону поліції особливого призначення триває. Правоохоронці посилено готуються нести службу у зоні бойових дій, повертати окуповані території та захищати країну від ворога.

Переглядiв: 84