Білі голуби, передзвін і урочиста хода: Благовіщенський храм відзначив престольне свято (ФОТО)

08.04.2019 07:21
image

В обласному центрі в Благовіщенському храмі Пресвятої Богородиці відзначили храмове свято у день Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Храм відзначив своє престольне свято вп'яте. Після урочистих літургій прихожани храму і гості, яких цього дня зібралося кількасот,  здійснили уже традиційну  урочисту хресну ходу на площі Ангела-охоронця. Дійство супроводжувалося піснеспівами не лише у виконанні хору, а і всіх учасників ходи.

«Для нашого міста, названого при заснуванні на честь святої праведної Єлисавети, свято Благовіщення має особливе значення. Адже, як говорить Святе Євангеліє, відразу після того, як Архангел Гавриїл благовістив Діву Марію про народження нею Месії, вона пішла погостювати в будинок своєї родички - праведної Єлисавети, яка зустріла Богородицю з пророчими словами», - говорить  настоятель Благовіщенського храму Євгеній Назаренко.

Після хресної ходи на подвір’ї храму під святковий передзвін діти випустили в небо білих голубів у продовження традиції, яка  існувала з давніх часів  -  відпускати на волю птахів у день  Благовіщення. Як відомо, білий голуб, який уособлює добрі звістки і мир,  є символом Святого Духа, а його білосніжні крила - одночасно символом чистоти самої Діви Марії.

Після урочистостей за традицією храмових свят всі парафіяни і гості Благовіщенського храму розділили святкову трапезу на церковному подвір’ї, яке власноруч прикрасили учні недільної школи. Також усі діти, які цього дня завітали на свято, отримали пакунки з подарунками.

«Ми навіть не уявляємо, як інакше можна провести цей святковий день Благовіщення Божої Матері! Саме тут, у храмі, разом з іншими вірянами ми нашою родиною святкуємо Благовіщення вже кілька років поспіль. Спочатку богослужіння, потім хресна хода і святковий обід. Саме так можна відчути справжню радість, душевний мир і розділити усі прекрасні почуття з ближніми. Цей храм за час свого існування став справжнім духовним центром нашого міста. Духовенство і прихожани активно займаються просвітницькою діяльністю, опікуються знедоленими, ув’язненими, хворими, обділеними батьківською любов’ю дітьми і старенькими. Невідомо, як вони усе це встигають робити з такою любов’ю і радістю. Можна лише побажати Божої помочі і сил у їхньому важливому служінні», - говорять прихожани храму Олена і Олександр.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1917