Більше 100 жителів Кіровоградщини, які залишилися без роботи у період карантину, отримають фінансову допомогу

16.06.2020 08:10

Понад 1000 найманих працівників, які тимчасово залишилися без роботи на період карантину, найближчим часом отримають допомогу по частковому безробіттю. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному центрі зайнятості.

Так, виплата коштів стала можливою завдяки державній програмі надання допомоги по частковому безробіттю, яка діє, у т. ч. й на Кіровоградщині, для роботодавців малого та середнього бізнесу та є однією із соціальних гарантій для них у період карантину.  

Програма фінансової підтримки малого та середнього бізнесу на період карантину, насамперед, покликана зберегти робочі місця, а надалі – стимулювати відновлення бізнесу після завершення дії обмежувальних заходів. Зазначена програма набирає обертів й на Кіровоградщині.

Станом на 16 червня 2020 року обласний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення про надання допомоги по частковому безробіттю 282 роботодавцям області, з них 68 – це фізичні особи-підприємці, які не використовують найману працю.

Нагадаємо, більш детальну інформацію щодо виплати допомоги по частковому безробіттю можна отримати у будь-якому центрі зайнятості за місцем перебування.

Крім того, пропонуємо відвідати Інтернет-ресурс державної служби зайнятості, де у рубриці «Допомога по частковому безробіттю», усі охочі можуть детально ознайомитись з покроковою інструкцією щодо порядку отримання ​допомоги по частковому безробіттю. 

Переглядiв: 406