Більше 400 кіровоградців мають ВІЛ-позитивний статус (ФОТО)

30.11.2017 08:55
image

443 жителі обласного центру мають ВІЛ-позитивний статус. Про це під час прес-конференції повідомила позаштатний міський інфекціоніст Ірина Панченко, інформує DOZOR.

«Станом на 1 листопада на обліку перебуває 443 дорослих пацієнта з ВІЛ-статусом. 347 ВІЛ-інфікованих отримують антиретротерапію, з них у 158 осіб вірусне навантаження не визначається. Також на обліку перебуває ВІЛ – інфікованих 17 дітей, 16 дітей отримують антиретровірусну терапію. Вперше в цьому році відбулася закупівля швидких тестів за кошти місцевого бюджету», - повідомила позаштатний міський інфекціоніст Ірина Панченко.

За словами завідувача відділу моніторингу та оцінки Кіровоградського обласного СНІД-центру Ірини Бабій, наразі на території області проживають 2885 ВІЛ-інфікованих, з них 606 хворі на СНІД.

«Епідемія ВІЛ\СНІДу, на жаль,  не йде на спад попри усі програми волонтерів та державні програми. Цього року збільшилася кількість інфікованих. Трошки краща ситуація із смертністю, кількість померлих зменшилася», - зазначив виконавчий директор Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Костянтин Данильченко.

Учасники прес-конференції радять містянам дбати про своє здоров’я та щороку проходити тестування на ВІЛ. Усі бажаючі можуть пройти безкоштовне тестування на ВІЛ\СНІД  в обласному центрі боротьби зі СНІДом, а також в кабінетах інфекціоністів в лікарнях за місцем проживання.

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1879