Більше трьох мільйонів квітів дивуватимуть містян у кропивницькому дендропарку

22.03.2021 14:25
image

У дендропарку Кропивницького невдовзі розквітне понад три мільйони квітів. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили в адміністрації парку.

За словами головної квіткарки дендропарку Наталії Балабайкіної, різноманітність кольорів квітів захопить кожного гостя. Серед композицій жителі та гості міста побачать тюльпани неймовірно красивого кольору – фуксія, що символізує потужну енергію, весну та оновлення, є брендовим кольором сезону дендропарку.

«Саджанці тюльпанів були закуплені, як і в минулі роки, у Голландії. Цибулини тюльпанів висаджували квіткарки Дендропарку під моїм керівництвом. Жінки трудилися до грудня, створюючи красиві композиції на клумбах. Цьогоріч у нас будуть представлені особливі  сорти. На цей сезон було закуплено 63 нові сорти тюльпанів та 538 тисяч нових цибулин.  Кольорова гамма також дуже широка: різноманітні відтінки рожевого, червоного, малинового, зеленого, чорні тюльпани. Усі не перерахувати. Кожна квітка особлива», - розповіла квіткарка.

Крім цього, традиційно на клумбах з’являться незвичайні композиції.  

«У нас визначена чітка тематика для квіткових композицій. Яка саме тема буде головною у цьому році,  ми розкажемо трохи пізніше. Гості дендропарку зможуть насолодитися красою поєднання кольорів та дізнатися багато цікавого про наші рослинки, адже існує безліч історій та легенд про тюльпани. Цвітіння тюльпанів планується на кінець квітня, але все буде залежати від погоди», - додала Наталія Балабайкіна.
«Головна місія дендропарку –  дарувати щастя та любов. Тому цієї весни ми прагнемо дивувати гостей нашого парку новими незвичайними композиціями та ще більшою кількістю різноманітних тюльпанів, дарувати яскраві позитивні емоції, зачаровувати і надихати. Також розробляємо нові проекти та готуємо багато сюрпризів», - констатувала голова наглядової ради Корпорації «ХХ І- століття» Лариса Онул.
Переглядiв: 1232