Більшість батьків учнів не задоволені новими сніданками у кіровоградських школах

13.02.2018 11:28
image

Переважна більшість батьків учнів шкіл Кіровограда не задоволена оновленими сніданками, які впровадили у навчальних закладах. Відповідні результати опитування у Фейсбуці иопублікувала голова Батьківської ради обласного центру Олена Бринза, яка подала звернення з цього приводу до начальника міського управління освіти Лариси Костенко сьогодні, 13 лютого, інформує DOZOR.

Так, згідно з текстом звернення, Батьківська рада позитивно ставиться до прагнення управління освіти та керівництва закладів освіти міста покращити якість харчування учнів міста. Однак результати незалежного опитування у відкритій спільноті Фейсбук щодо експериментального меню досить неоднозначна.

За результатами опитування,  146 респондентів заявили, що оновлений сніданок не подобається ані батькам, ані їхнім дітям, 80 батьків, які планують віддати своїх дітей у перший клас у 2018/2019 навчальному році, також висловили своє незадоволення оновленим меню, 58 батьків заявили, що заміна гарячих сніданків бутербродами є неприйнятною, проте їхні діти – за таку альтернативу. Ще 37 респондентів висловили повністю позитивне ставлення до бутербродного сніданку.

Таким чином, з 321 респондента, які погодилися пройти опитування, 70,4% -проти нового меню, а 29,6% – за. 

«Спираючись на результати нашого опитування, з яким можна ознайомитися у відкритій групі Батьківська рада на Фейсбук, вносимо наступні пропозиції.  Оскільки БР не вважає сніданок, що складається лише з бутерброду, повноцінним, просимо ввести до меню сніданків такі корисні для дітей продукти: яйця ( в примірному меню присутній лише один раз з десяти сніданків), йогурти, сир кисломолочний, різноманітні фрукти (в тому числі сезонні), а також молочні каші з добавками (наприклад, вівсянка з горіхами та курагою, гарбузова каша), паровий омлет із зеленню, сирники, млинці тощо. За можливості - збільшити білкову складову порцій та збагатити меню свіжими овочами», - йдеться у тексті звернення.

Також батьки школярів просять управління освіти розглянути шляхи додаткового фінансування сніданків для школярів 1-4 класів та пільгових категорій учнів та можливість проходження курсів підвищення кваліфікації працівниками їдалень шкіл обласного центру з метою вдосконалення фахової майстерності, технологій і технік приготування сучасних корисних страв тощо.

Нагадаємо, 23 січня у школі №6 представили нове експериментальне меню для учнів кіровоградських шкіл.

Переглядiв: 2203