Біля філармонії фестиваль «Калиновий спів» відкрили уквітчанням калини (ФОТО)

18.05.2019 11:55
image

Біля обласної філармонії відбулося уквітчання калини в рамках відкриття фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» сьогодні, 18 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, фестиваль проходить в обласному центрі вже 28 рік До уквітчання кущів калини долучилися творчі колективи, представники обласної влади та заступник міністра культури Юрій Рибачук.

Також під час фестивалю у фойє філармонії відкрили виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай» від народних майстрів делегації з Світловодська, а також фотовиставку «Калиновий дивосвіт».

image
image
image
image
image
image

Довідково:

Фестиваль «Калиновий спів» започаткований у 1992 році департаментом культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації та обласним Центром народної творчості, завоював популярність та любов численних шанувальників народного пісенного аматорського мистецтва, здобув загальнодержавне визнання, отримавши статус Всеукраїнського.

Втілююч и головну ідею – об’єднати аматорські колективи народним мистецтвом у єдину співочу родину, збагативши її неповторним пісенним колоритом різних регіонів України, «Калиновий спів» щороку залучає до пісенного дійства біля двох тисяч аматорів області та гостей з різних куточків України.

Переглядiв: 1695