"Благодійні" перевезення призовників за кордон: у справі з'явився ще один фігурант

07.12.2023 12:13

У справі «благодійників», які переправляли призовників через кордон з’явився ще один підозрюваний  - житель Києва. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Наразі зібрані докази причетності цієї особи до незаконної схеми перетину держкордону. Підозру повідомлено за ч.3 ст.332 КК України.

Нагадаємо, схему «псевдоволонтерства» організував директор благодійного фонду, що функціонує у Кропивницькому. До незаконної діяльності залучив двох мешканців Києва, один з яких представник благодійної організації. «Благодійники» пропонували військовозобов'язаним виїхати за межі країни як водії, що перевозять гуманітарну допомогу та вантажі для потреб армії. Для цього псевдоволонтерів реєстрували у системі "Шлях". Вартість «послуги» становила від 3300 доларів США.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо про викриття керівника благодійної організації та його спільників, які незаконно переправляли через державний кордон осіб призовного віку під виглядом волонтерів. Тоді ж ми інформували, що слідство працює над встановленням повного кола осіб, причетних до зазначеної оборудки.

Переглядiв: 366