Благодійність і любов до чотирилапих: У Кропивницькому проходить масштабна виставка собак усіх порід (ФОТОРЕПОРТАЖ)

14.05.2023 14:26

В обласному центрі проходить масштабна виставка собак усіх порід сьогодні, 14 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, після річної перерви до виставки долучилися понад 300 чотирилапих з різних куточків України. Географія широка – від Кропивницького до Львова.

«Цього року ми попросили наш головний офіс дозволити провести цю виставку собак. Нагадую, що до війни в Україні ці виставки проводилися щорічно. Нам дозволили її проведення. І це важливо, адже нам треба підтримувати наших кінологів, які працюють з племінним матеріалом, рухатися далі, отримувати оцінки, чути коментарі експертів. І головна мета цього заходу – благодійний збір коштів на потреби ЗСУ. Хтось воює на фронті, хтось працює в тилу. Ми теж допомагаємо, як можемо. Тут представлені собаки усіх порід з Рівного, Києва, Львова, Запоріжжя, Дніпра, Полтави, Харкова. Планувалося, що нас відвідають і гості з Херсону, але не вони не змогли виїхати у комендантську годину. Серед найбільш рідкісних порід для Кіровоградщини та країни, які тут представлені, можу назвати афганську борзу, ердельтер’єра та великого вандейського бассет-грифона », - розповіла медіапорталу DOZOR керівник обласного клубу собак усіх порід «Еліта Кінологія» Вікторія Вічирко.

У програмі заходу були різноманітні конкурси, у яких брали участь чотирилапі. Зокрема, пройшов конкурс собачої моди, конкурси племінних пар та «Алло, ми шукаємо таланти»  та «Юний хендлер» - діти показували, як вміють знаходити спільну мову зі своїми хвостатими друзями.

«Не вперше долучаюся до цієї виставки. Свого собаку дуже люблю. Він в мене немаленький і проживає у будинку.  Знаково, що виставка відбулася цього року. Це означає, що життя триває, люди знаходять час для таких виставок, заряджаються позитивом», - зазначає учасник виставки, господар собаки породи сао на прізвисько Бон Роман Швець.

«Відвідую цю виставку з початку їх запровадження у нашому місті. Маю бельгійську вівчарку і дуже багато часу займаюся нею. Якщо ми виходимо з нею о 17:00, то лише о 21-22:00 приходимо додому. Ми багато гуляємо з Вінді. Вона займається з іграшками та їжею, легко вивчає команди. Сприймає все швидко, дуже швидко знаходить спільну мову з дітьми та любить позувати на камеру», - каже учасниця заходу Анастасія.

«Ми приїхали сюди з Кривого Рогу, і дуже задоволені, що виставка відновила роботу цього року. Планували взяти в ній участь ще торік, але через війну не вийшло. У цьому році ми вирішили приїхати, розвіятися та показати нашу чотирилапу гордість та друга», - зазначила гостя заходу Олена.

Під час заходу діти мали можливість також покататися на конях. У програмі заходу також пройшов аукціон на підтримку захисників. Переможці та призери конкурсів отримали кубки та нагороди.

Переглядiв: 3526