Близько 40 випадків сказу тварин зафіксували на Кіровоградщині

04.08.2020 13:40

На Кіровоградщині протягом півроку зафіксували 38 випадків захворювання тварин на сказ. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

«Випадки захворювання на сказ реєструються як серед диких м’ясоїдних тварин, так і серед свійських. Так з 38 випадків 16 - серед лисиць, 11 – собаки та 10 – коти, 1 – велика рогата худоба (бичок). Протягом липня фахівці ветеринарної медицини підтвердили діагноз сказ ще у 5 тварин – це три собаки (Олександрійський та Благовіщенський райони, м. Знам’янка) та двоє котів (Бобринецький та Олександрійський райони)», - повідомили у пресс-службі відомства.

За інформацією, по всім виявленим випадкам фахівці визначили неблагополучні пункти зі сказу та провели подвірні профілактичні щеплення всім тваринам, яких утримують на території. Люди, що постраждали від укусів чи подряпин хворих тварин, або мали контакт з ними, проходять курс антирабічних щеплень.

«Вкотре нагадуємо, що сказ є смертельним захворюванням як для тварин, так і для людей. Ліків від сказу немає, однак завжди можна убезпечити себе і домашніх тварин, зробивши улюбленцеві профілактичне щеплення. Вакцина наявна в області у достатній кількості та є безкоштовною! Оплатити необхідно лише допоміжні матеріали (шприц тощо). Щеплення треба проводити починаючи з 3-місячного віку тварини 1 раз на рік і кожного року повторювати процедуру», - закликають у Держпродспоживслужбі.

Для проведення щеплення слід звертатися до державних лікарень (пунктів) ветеринарної медицини. Адреси лікарень можна переглянути за цим посиланням. 

Переглядiв: 962