Близько тисячі кіровоградців злягли від застуди

10.01.2018 11:10
image

В обласному центрі майже 1000 містян захворіли на гострі респіраторні захворювання. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила заступник директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

За словами Оперчук, з початку року в місті на ГРІ захворіло 969 осіб. В області випадків захворюваності більше двох тисяч, однак епідеміологічна ситуація вважається відносно спокійною і стабільною.

«З початку року в області зареєстровано 2825 випадків захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції. З них – 2061 дитина. Також з початку року госпіталізовано 269 осіб. Захворюваність не перевищує значення епідпорогу і знаходиться на позначці -54, 3% до епідпорогу», - розповіла Оперчук.

Фахівець пояснює, що, за прогнозами експертів ВООЗ, цього епідеміологічного сезону, як і минулого, передбачена лише одна хвиля епідемії грипу. Але прогнозувати, коли епідемія дійде до області, неможливо.

«Раніше було дві хвилі, наразі цього не спостерігається. Дуже впливає погода, зокрема, температурний режим, також багато людей проводять щеплення від грипу, що створює індивідуальний захист від хвороби. Зараз вже більше 2 тисяч осіб вакциновано. Наразі жодного штаму грипу в області не зареєстровано», - стверджує посадовець лабораторного центру.

Фото ua.korrespondent.net

Переглядiв: 1761