Будівництво меморіального комплексу "Лита Могила" може коштувати більше 2 мільйонів

22.08.2019 09:22

Управління капбудівництва ОДА оголосило тендер на проведення нового будівництва меморіального комплексу «Лита Могила», що знаходиться на території Трепівської сільради Знам’янського району.  Про це повідомляється на сайті публічних закупівель «Prozorro», інформує медіапортал DOZOR. 

Так, тендер був оголошений 21 серпня. Вартість робіт, яку вказало управління, складає  2 379 865 грн. Згідно з умовами договору, учасники тендеру повинні мати матеріальну базу у вигляді будівельних машин (механізми), які повинні бути діючі на весь період виконання робіт, працівників відповідної кваліфікації (інженерно-технічних робітників, робочих), які мають необхідні знання та досвід для виконання робіт.

Технічне завдання передбачає земляні роботи з улаштування кургану, розроблення грунту з навантаженням на екскаватори, спорудження кургану, улаштування георешітки під час укріплення укосів кургану, монтаж скульптури "Степова Баба", монтаж вказівника, висадку кущів-саджанців та інші.

Переможець торгів має виконати роботи до 31 грудня 2020 року.

Довідково:

Лита Могила - скіфський царський курган 2-ї половини VII століття до н. е. Розкопаний 1763 року біля села Копані Знам’янського району Кіровоградської області. На глибині 2-х метрів під кам’яними плитами було знайдено залізний меч з окутим золотом руків’ям та вкритими золотою платівкою дерев’яними піхвами, прикрашеною зображеннями фантастичних тварин у передньосхідному стилі, срібні деталі від асірійського палацевого табурету, золота діадема, 17 масивних золотих платівок з зображенням орла з петлями на звороті, платівки з зображеннями мавп, птахів, бронзова застібка з голівками левів на кінцівках і 40 бронзових наконечників стріл. Пам’ятка має видатне значення, оскільки це єдиний відомий на сьогодні скіфський царський курган того часу в Північному Причорномор’ї.  

Переглядiв: 600