Будьте обережні, по Кіровограду «гуляють» фальшиві п’ятисотки

02.02.2017 12:00

imageЗа січень у низці банківських установ обласного центру було виявлено фальшиві гривні. Про це повідомляє DOZOR.

Як повідомило сайту DOZOR джерело у правоохоронних органах, здебільшого «липові» п’ятисотки були виявлені у відділеннях «Ощадбанку». Також  виявлені фальшиві купюри й інших номіналів.

В обласній поліції у коментарі зазначають: з цього приводу до відомства зверталися безпосередньо банківські установи.  Факти занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«З початку року від адміністрацій окремих банківських установ до поліції  надійшло  8 повідомлень про виявлення їхніми працівниками грошових купюр з ознаками підробки. За усіма фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство», - повідомила речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

Якщо ви натрапили на підозрілу купюру, фахівці банківських установ радять спершу  порівняти її з іншою  банкнотою, звернувши увагу на якість паперу, наявність водяних знаків, колір фарби та розмір. У разі виявлення «липової» купюри необхідно звернутися до поліції, повідомивши де, коли і за яких умов отримали фальшивку. Правоохоронці застережують: подальший збут підробної банкноти карається Кримінальним кодексом України.

Проте найбільш розповсюдженою підробкою грошей, констатують правоохоронці, залишається підміна справжніх банкнот на «прикольні». Найчастіше  сувенірні гроші підсовують людям похилого віку. Так, у січні цього року у Знам’янці з 81-річною бабусею, яка торгувала на базарі, розрахувалися сувенірними папірцями на суму 750 гривень.

Фото ckp.in.ua

Переглядiв: 2339