Центр наукових досліджень готовий працювати над історичними нарисами про громади Кіровоградщини

23.02.2023 10:00

Регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань закликає до співпраці громади Кіровоградщини. Фахівці центру готові працювати над історичними нарисами про їхні території. На цьому наголосив виконуючий обов’язки директора центру Артем Безшкуренко, звітуючи голові обласної ради Сергій Шульзі, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу облради. 

«Ми маємо позитивні приклади співпраці з Маловисківською, Олександрійською, Бобринецькою, Новоукраїнською, Суботцівською та Новгородківською громадами. Хочемо поширити цю роботу на всю область, тож закликаємо керівників територій долучатися до наших ініціатив, а іноді і самим ініціювати дослідження про історію свого краю», - зазначив Артем Безшкуренко.

Торік році фахівці центру створили історико-краєзнавий нарис «Освоєння і заселення Маловисківщини у 18 столітті», книгу «Маловисківщина в роки Другої світової війни. Сторінки історії», презентували дослідження біографії розвідника та сотника Армії УНР із села Глодоси Василя Недайкашу, виступили з доповіддю «Новгородка. Грудень 1943-го» та інші.

Переглядiв: 612