Частину теплопостачального підприємства у Світловодську повернули громаді

21.11.2019 07:48
Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов прокуратури та повернув частину теплопостачального підприємства "Світловодськпобут" територіальній громаді. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.
 
Так, ринкова вартість даної частки підприємства склала 45,8 млн.грн. Раніше вона була зареєстрована за окремою фізичною особою.
 
Нагадаємо, раніше Знам’янська місцева прокуратура у судовому порядку вимагала визнання протиправними та скасування реєстраційної дії державного реєстратора однієї із селищних рад Кіровоградщини та здійсненого під час неї запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, внаслідок яких Світловодську міську раду протиправно виключили з переліку учасників спільного теплогенеруючого підприємства у м. Світловодську із часткою 50% у статутному капіталі та визначено єдиним учасником зазначеного підприємства мешканця Полтавської області.

Так, державний реєстратор у липні поточного року за заявою керівника зазначеного підприємства всупереч вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» під виглядом виправлення неіснуючої технічної помилки фактично провів реєстрацію змін до відомостей про розмір статутного капіталу, часток у ньому, складу учасників без визначених Законом підстав та за відсутності необхідних документів.

Водночас наявність у міської ради 50% частки у статутному капіталі підприємства не є технічною помилкою.

Нагадаємо, мера Світловодська Валентина Козярчука відсторонили від роботи. За версією слідства, посадовець підозрюється в незаконному заволодінні майном підприємства, яке передав з комунальної власності у приватну.


Довідково:
 
50% частки Світловодської міської ради у статутному капіталі даного підприємства складається із 5 цілісних майнових комплексів котелень, транспортних засобів, іншого обладнання. Згідно з експертним висновком ринкова вартість лише зазначених комплексів котелень складає понад 45 млн.грн.
Переглядiв: 455