Через порушення виробники харчових продуктів сплатили понад 100 тисяч

13.05.2019 14:19

Протягом першого кварталу підприємства та товариства сплатили понад 100 тисяч гривень за порушення законодавствав сфері безпечності харчових продуктів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі.

Так, відповідно до результатів перевірок за порушення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», трьох суб’єктів господарювання притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 103 998 грн. Також операторам ринку надали 112 приписів про усунення виявлених порушень законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

За порушення гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, що створюють загрозу для життя або здоров’я людини, Держпродспоживслужбою області було прийнято одне рішення про тимчасове припинення обігу харчових продуктів (ТОВ «Копілка»).

гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, що створюють загрозу для життя або здоров’я людини.

Також під час проведення заходів державного нагляду за порушення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» трьох суб’єктів господарювання притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 103 998 гривень.

За вказаний період фахівці лабораторій Держпродспоживслужби області провели 183 722 лабораторних дослідження, за результатами яких було недопущено до реалізації 1 519 л молока, 1 200 яєць, 367 кг овочів та фруктів.  

Переглядiв: 661