Через затримку зарплат у Кропивницькому масово звільняються медики

20.08.2019 08:53

Із закладів охорони здоров’я через невисоку зарплату та її затримку звільняються медики. Про це на початку сесії повідомили представники закладів сьогодні, 20 серпня, інформує медіапортал DOZOR.

«Через кричущу ситуацією в оплаті праці заробітна плата за рівнем вже багато років посідає передостаннє місце у галузі економіки. Систематичне недофінансування порушує терміни виплати заробітних плат. В поточному році галузь профінансована на 60%. Держава залишила медпрацівників другого та третього рівнів в жебрацькому стані. За останній час багато медпрацівників покинули державу», - зазначила голова обласної організації профспілки медпрацівників Лариса Козлова.

За словами Козлової, дебеторська заборгованість по місту перед медиками склала 9 мільйонів гривень.

«Дуже багато працівників пишуть заяви про розрахунок через несвоєчасність отримання заробітної плати, навіть такої низької за рівнем, - повідомив депутат міської ради Олександр Артюх. – ще якийсь місяць і точно не буде кому працювати».

«Медична галузь, дійсно, переживає дуже складні часи. Постійно над нею проводять якісь експерименти, але того, що відбувається останні два роки, ми ще не переживали, - зазначила начальник міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук, – Коли такий корабель пускають в самостійне плавання без підтримки, він може потонути, держава не виконує, тому що держава не виконує свої зобов’язання, прописані законодавством».
image

За словами посадовця, місто отримало фінансування за рахунок держбюджету у розмірі 172,7 мільйонів. Дефіцит бюджету складає близько 4,5 млн грн. щомісяця.

За інформацією, під час сьогоднішнього засідання сесії депутати мали розглянути питання щодо виділення 8 мільйонів гривень на виплати зарплат медпрацівникам. Однак більшість депутатів не прийшли на сесію. 

Переглядiв: 4745