Четверо школярів із Кіровоградщини потраплять до вишів позачергово

27.03.2019 10:49

Четверо випускників із Кіровоградщини потраплять до вишів позачергово за державним замовленням. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в облдержадміністрації.

За інформацією, випускників, які мають бажання працювати у сільській місцевості і підтверджують своє бажання підписанням відповідної угоди, позачергово приймуть до педуніверситету. Ректор Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка Олег Семенюк зазначив, що, за бажанням претендентів, виш готовий прийняти їх на навчання. Звісно, враховуватимуться і результати ЗНО, але, з огляду на те, що майбутні абітурієнти мають право першочергового зарахування, у них є вагомі шанси стати студентами.

Так, претендентів на навчання є лише чотири з Маловисківського та Олександрійського районів. Здобувши педагогічну освіту, молоді фахівці повернуться до шкіл і де, відповідно до укладеної перед навчанням угоди, вони зобов’язані будуть працювати, як мінімум, три роки.

Наразі потребують вчителів Смолінська селищьна та Хмелівська сільради Маловисківського району, Павлівська сільрада Світловодського району та Попельнастівської сільської ради Олександрійського району. 

Переглядiв: 814