Чи аварійний міст у центрі Кропивницького (ВІДЕО)

23.10.2019 14:25

Жителі обласного центру не задоволені станом пішохідного мосту на Пашутінській, який в народі називають «Мостом закоханих». Тему його безпечності містяни підняли у спільнотах в соціальних мережах.  Людей бентежить стан сходинок та наскрізні дірки на пішохідному полотні мосту, який постійно хитається під час ходіння. У якому технічному стані зараз знаходиться міст, з’ясовував медіапортал DOZOR.

«Вперше за кілька років пройшлася цим мостом між спортшколою та «Сільпо» і ледь серце в п’яти не впало. Страшно. Міст аварійний, прогинається, скрипить, дірки в іржавому металі. І це центральний міст. Скільки людей по ньому ходить щодня! Сходинки на ньому – окрема історія Ось, голосуємо ми за різні мільйонні проекти на сайті міськради, а на міст коштів нема. Сумно», - написала у Фейсбуці жителька міста Наталія Сагун.  
«Погано те, що він в такому стані. Хотілося б, щоб він був справним, не гойдався, не було цих проржавілих проміжків, щоб він не скрипів», - каже містянка Наталія Плешинець.
«Коли ходиш по ньому, то чуєш такий звук, що страшно ходити. Не видно, щоб з ним щось робили, крім фарбування», - говорить кропивничанин Олег.

Медіапортал DOZOR звернувся за роз’ясненнями до міської ради, де направили до комунального підприємства «Універсал 2005», яке начебто відповідає за стан мосту.  Та за словами керівника КП Віктора Панішка, підприємство несе відповідальність лише  за так би мовити  «косметичний» ремонт. Такий проводився два роки тому.

«Ми не виконуємо інспектування мостів,  ведемо огляд. Ми періодично оглядаємо ці об’єкти, цього року ми варили конструкції, які були вже в неробочому стані. На мою думку, має бути якась експертиза для того, щоб встановити, чи в аварійному стані міст.  Візуально це складно сказати, там металеві конструкції, в якому вони стані - мають сказати фахівці», - прокоментував Панішко.

Як з’ясувалося, дослідження технічного стану мосту  взагалі не проводяться. За інформацією з управління ЖКГ міськради, даний міста знаходиться у комунальній власності міста, однак обстежувати його поки не збираються: під відносну увагу підпадають лише автодорожні мости. Відтак, чи безпечна конструкція для людей, в мерії відповісти не можуть.

«Даний пішохідний міст знаходиться на балансі територіальної громади. Він перебуває у комунальній власності міста Кропивницького. Утриманням дорожньо-мостової мережі займається КП «Універсал-2005», але технічне обстеження дане підприємство не здійснює, тому що для визначення технічного стану мостів потрібно залучати спеціалізовану організацію. Щодо даного мосту експертиза не проводилася, зараз визначається стан автодорожніх мостів. До пішохідного мосту  в нас ще руки не дійшли», - зазначила т.в.о начальника міського управління ЖКГ Тетяна Савченко.  

Чи планується експертиза технічного стану мосту та коли саме, в мерії відповіді не дають. Вочевидь мотивацією для обстеження таких об’єктів може стати лише трагічний випадок.

Переглядiв: 3424