Чим відрізняються головні ялинки сусідніх міст від кіровоградської (ФОТО)  

30.12.2018 09:50

Вигляд новорічної ялинки на головній площі Кіровограда, яку відкрили 19 грудня, викликав жваве обговорення серед жителів обласного центру у соцмережах. Містяни вважають, що хоч кіровоградська ялинка ніколи не вирізнялася оригінальністю, цьогорічний вигляд дерева – чи не найгірший за усі роки. Медіапортал DOZOR вирішив подивитися, а як виглядають головні міські ялинки у сусідніх обласних центрах і як на їхньому фоні виглядає наша.

Полтава

Обласний центр із приблизно такою ж кількістю населення теж використовує штучну ялинку.  Дерево, яке на кілька метрів вище за кіровоградське, прикрашене великим осяяним шатром з гірлянд. Від 20-метрового шпилю, до якого прикріплений конус зі штучними гілками, гірлянди розходяться по колу в різні боки. Діаметр шатра — 40 метрів. У середині нього стоїть штучний світловий фонтан та декоративні фігури: ведмідь, олені із санчатами, сніговик. Там є і новорічний ярмарок у європейському стилі, організований у місті вперше. Жителі Полтави у захваті: відео з новорічною ялинкою розлетілося по соцмережам і набрало тисячі репостів, у тому числі і від кіровоградців.

image

Вінниця

28-метрова ялинка у Вінниці також штучна, її теж, як і кіровоградську, оновили торік, проте виглядає дерево незрівнянно багатше, урочистіше, просто казково! Ялинку прикрашають більше 400 різноманітних іграшок, серед яких великі червоні квіти, зірки та бантики – усе у європейському стилі.

image

Миколаїв

Миколаївська ялинка прикрашена чисельними ілюмінаціями з гірлянд. Вона невелика за розміром, але дуже яскрава і дещо мультяшна.  У вечірній час ялинка виглядає просто чарівно – ніби вбрана в дорогу сукню з бантами. Цьогоріч біля новорічної красуні створили тунель, який світиться, і передбачили місце для ковзанки.

image

Черкаси

У Черкасах склалася традиція встановлювати натуральну новорічну ялинку. Такою є і цьогорічна новорічна красуня. Її висота – 23 метри, майстрували ялинку з понад 200 спеціально вирощених дерев, які привезли з кількох лісництв. Прикрасили дерево гірляндами та світлодіодними іграшками. За конусною формою ялинка схожа на кіровоградську.

image

Дніпро

Цьогорічна дніпровська новорічна красуня - найбільша в місті жива ялинка. Вона складається з понад 12000 гілок, а висотою сягає 26 метрів. Крім того, її обладнали обертовим механізмом. Прикрашають новорічне дерево близько півсотні ялинкових іграшок, а також гірлянди синього, сріблястого і червоного кольорів – дерево дійсно виглядає дуже стильно і вишукано.

image

Олександрія

Невелике місто обласного значення на Кіровоградщині вразило красою та стилем новорічної ялинки не лише жителів цього міста, але й країни. Так, ялинка бере участь у конкурсі краси серед ялинок за версією «Укрінформ».  Цього року місцева влада вирішила оновити дизайн новорічної красуні. Родзинкою стало те, що дерево прикрашають не лише іграшки, а й величезні кола, які яскраво світяться різними кольорами.

image

Кіровоград

Соромно, але головна ялинка обласного центру виглядає гірше за новорічне дерево у місті нашої ж області. Хоча, певно, й не тільки за олександрійське… У міськраді кажуть, що цьогоріч докупили для ялинки 50 золотавих куль і хизуються, що витратили на прикраси найменше коштів, ніж усі обласні центри країни… Однак чому іграшок на кіровоградській ялинці поменшало і що, власне, сталося, з попередніми прикрасами – загадка. Щодо загальної новорічної композиції на площі – нічого нового, все виглядає, на жаль, досить вбого: хатинки з товарами місцевих магазинів, дитячі розваги на кшталт «риболовлі» і «Сімейний паровозик» з дендропарку, за 7 хвилин катання на якому беруть 50 гривень.

image
Переглядiв: 2875