Члени виконкому сперечалися через підвищення податків

12.06.2018 12:43
image

Між  членами  виконкому та міським головою виникла суперечка у ході обговорення проектів рішення «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» та «Про встановлення розмірів ставок єдиного податку». Під час обговорення члени виконавчого комітету висловилися проти підвищення ставки із сплати податку на нерухоме майно з 0,1 до 0,5%. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Ми підіймаємо в 5 разів податок  на нерухомість.  Я чудово розумію Любов Тимофіївну (Бочкова, начальник фінансового управління -ред.),  вона знає, як наповнювати бюджет, але не таким чином. Якщо ми підтримаємо це рішення, то таким чином покажемо протистояння бізнесу. Ми не можемо голосувати за дане рішення», - зазначив член виконкому Олександр Дануца.
«Це нормальний податок, не найбільший податок. Це не той податок, який заважатиме діяльності бізнесу», - відповів міський голова Андрій Райкович.
«Планово-бюджетна комісія вчора не дала жодного голосу за ставку 0,5%, не дала жодного голосу за це рішення», - констатував Дануца.

За словами начальника міського управління економіки Андрія Паливоди, внаслідок  прийняття даного рішення міський бюджет поповниться на 10 мільйонів гривень. У результаті даний проект рішення не був підтриманий.

Натомість депутати погодили проект рішення «Про встановлення розмірів ставок єдиного податку», згідно з яким єдиний податок другої групи  становитиме 15%. Наразі  діє ставка 10%.

Переглядiв: 593