Члени земельної комісії вирішили, що робити з будівництвом у загальному дворі жителів Новомиколаївки

08.08.2018 14:42
image

Законність будівництва нібито дитячого майданчика в загальному дворі на території приватного сектору по  вулиці Олени Теліги (колишня вулиця Тельмана), перевірятимуть фахівці кількох управлінь міськради. Відповідне рішення прийняли члени земельної комісії під час засідання сьогодні, 8 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на засідання прибуло кілька представників будинків, біля яких ведеться забудова, а також заступник міського голови Олександр Мосін.

«Вчора я приїхав на вулицю Братиславську і побачив журналістів та людей, які мають проблему. Є двір загального користування, за документами цей факт вказаний. Є люди, які почали будівництво, і знімають паркани сусідів. Ці люди  показали документи на купівлю-продаж земельної ділянки. Вони її купили, цільове призначення ділянки – будівництво житлового будинку, а зараз, за словами власників, там будується дитячий майданчик», - розповів заступник міського голови Олександр Мосін, зазначивши, що адреси, вказані у документі, відрізняються від фактичної адреси, де проводиться забудова.
«Я дав би завдання, підняти технічну документацію, яка проектна організація документи розробляла, чи бачила ситуацію технічну у дворі, як вирішувалося це питання на сесії та коли.  Є технічно відпрацьований документ, який відпрацювали фахівці – «земельники», управління архітектури і так далі і вони не побачили, що це двір загального користування.  Це нонсенс для органів виконавчої влади», - додав посадовець.

За словами місцевих жителів, кілька років тому, вони судилися з колишнім власником землі.

«Суд першої інстанції у колишнього власника Геннадія М’ялова ми виграли. Суд другої інстанції прийняв рішення дозволити власнику доступ до точок земельної ділянки. Крім того, що власники захопили чотири соток, на які в них є дозвіл. Його земельна ділянка виходить на вулицю Братиславську, але він будується у загальному дворі», - каже жителька домоволодіння на вулиці Олени Теліги.

Під час обговорення жителі будинків висловили сумніви, що на земельній ділянці у спільному дворі з’явиться дитячий майданчик, а не місце, де продаватимуть алкоголь.

У результаті члени земельної комісії вирішили доручити Державній архітектурно-будівельній інспекції, спецінспекції, управлінню архітектури та містобудування міськради, щоб фахівці управлінь надіслали своїх працівників для перевірки законності будівництва та передачі земельної ділянки у приватну власність та надали відповідні висновки.

Нагадаємо, у Кіровограді жителі приватного сектору звинувачують сусідку в незаконному будівництві (ФОТО).

 

Переглядiв: 1727