Чому обгоріла пам’ятка архітектури у центрі Кропивницького протягом двох років без ремонту 

05.01.2021 14:15
image

Як відомо, після пожежі пам’ятки архітектури, що навпроти будівлі СБУ на вулиці Дворцовій, минуло два роки. Нині стан пам’ятки залишається незмінним. Про те, чому обгорілу будівлю власники так і не змогли привести до ладу, медіапортал DOZOR дізнавався запитав у головного спеціаліста відділу з охорони культурної спадщини міськради Володимира Поповічева.

«Щодо пам’яток архітектури, які згоріли – ми віднайшли власників цих приміщень, уклали з ними охоронні договори. Потім  ці юридичні особи знайшли, напевно, нових власників будівель, і надали документи на попередньо укладені договори», - зазначив Володимир Поповічев.

За інформацією, наразі вже є підписані договори з майбутніми власниками будівлі. Однак з попередніми власниками зв’язатися не вдалося.

«Ми не знаємо, чи відбулася процедура купівлі – продажу цієї будівлі з майбутніми власниками, зв’язатися з попередніми  ми не можемо. Управління містобудування та архітектури просить власників приміщень звернутися до нас стосовно цих будівель», - додав фахівець.

За інформацією, процес відновлення даної пам’ятки ускладнюється тим, що на ці потреби неможливо виділити кошти з бюджету, адже пам’ятка знаходиться у приватній власності. 

«Процес відновлення мають обговорювати відділ з охорони культурної спадщини міськради разом з власниками. Вийти на цих власників ми не маємо змоги і можливості. Потрібно, щоб нові власники після купівлі-продажу приміщень з’явилися до нашого управління з приводу консультації щодо подальшої долі цих пам’яток», - повідомив Поповічев.

Нагадаємо, 2018 року в обласному центрі на вулиці Дворцовій сталася пожежа будівлі.  Під час гасіння пожежі рятувальники встановили, що горіло 900 м² покрівлі та частково пошкоджено перекриття другого поверху будівлі.  

image
image

 

Переглядiв: 2502