Чому Стрижаков не йде на вибори до Верховної Ради – інтерв’ю

12.07.2019 17:47
image

До останнього дня реєстрації в ЦВК кандидатів у Верховну Раду щодо 99-го округу стояло питання: Стрижаков піде самовисуванцем або буде балотуватися від тієї чи іншої партії? Але прізвища Артема Олеговича у списках взагалі не з’явилося. У чому причина – в інтерв’ю УЦ.

- Артеме Олеговичу, топ-запитання тижня, яке цікавить усіх містян: чому Стрижаков не йде в Раду? Всім відомо, що Ви - найрейтинговіший кандидат.

- Хочу щиро подякувати людям за довіру. Відповім конкретно: я залишаюся в Кіровограді. Мета - розвиток міста. Останні 5 років ми з командою засинаємо і прокидаємося з однією думкою: як зробити Кіровоград краще. І результат цієї щоденної праці жителі бачать по наших справах.

- Сильні, авторитетні фігури на місцях ніколи не залишаються без уваги партійного керівництва в Києві. І в політикумі ходять наполегливі чутки про те, що різні політсили пропонували Вам балотуватися від них ...

- Надходили пропозиції від всіх лідируючих партій, деякі навіть були готові профінансувати виборчу кампанію. Від усіх пропозицій я відмовився.

- Чому?

- Насправді не хочу вступати ні в які чужі партії і бути комусь зобов'язаним. Виконувати накази столичного парткерівництва і працювати на місто – це, як правило, взаємовиключні речі. І яскравих прикладів у нас більш ніж достатньо.

Щодо фінансування - я підприємець, завжди сам заробляв і заробляю гроші, у мене немає батька-олігарха, всього досягаю своєю працею і не хочу нікому бути зобов'язаним.

- Якщо дозволите, ще одне пряме питання. Зазвичай кандидати після виборів зникають, а напередодні наступних - з'являються. У Вас в 2015-му відсудили перемогу, але вже 4 роки Ви мовчки, закатавши рукава, працюєте. Навіщо?

- У 2015 році люди, віддавши за мене свої голоси, мені повірили. Довіру потрібно виправдовувати. За ці роки ми з командою обійшли власними ногами практично всі двори Кіровограда, і проблеми міста знаємо зсередини. Багато з них вирішили своїми силами, і це при тому, що я не депутат і не маю жодного відношення до влади. Це те, що стосується господарської частини. Також велику увагу ми приділяємо роботі як з молоддю, так і з людьми поважного віку. За плечима Культурно-мистецького фонду «Перспектива» вже десятки реалізованих загальноміських культурних проектів.

- Наближається опалювальний сезон, люди переживають за автономки, дозволи на які так і не дають. Взимку Ви побували в Нікополі, вивчили передовий досвід, подали готове рішення проблеми до міськради, а в результаті - тиша. Чому так?

- Ідучи на вибори в 2015 році, ми розробили програму «5 перспектив змінити місто». Напрями цієї програми є актуальними і на сьогодні. За останні роки ми побували в найпрогресивніших містах України і зарубіжжя, вивчили реальний досвід і виклали його в загальноміських комплексних програмах: з  децентралізації системи опалення, з розвитку зручної транспортної інфраструктури, щодо гуманного вирішення проблеми з безпритульними собаками, по боротьбі з амброзією сучасними методами і т.д.. Але всі наші ініціативи блокуються міською владою. А для повноцінної реалізації цих загальноміських програм потрібні інструменти, які є тільки у керівництва міста. Безумовно, ми рухаємося далі, і зараз нашим Муніципальним бюро розробляється ціла низка програм. Наприклад, по термомодернізації житлових будинків і бюджетних установ, розвитку велоінфраструктури, щодо масштабного озеленення обласного центру.

- І останнє, про що не можемо не запитати. Зрозуміло, що це питання до міської влади, але ставити його в мерії – немає сенсу. Що там з Набережною?

- Сказати можу одне - з цією владою нової Набережної не буде. Річку довели до критичного стану, обіцяні підготовчі роботи з комунікаціями ніхто не проводить. Робочу групу, створення якої я ініціював, міські управлінці розпустили і збирати не хочуть. Сказали, що це «недоцільно». Архітектори, які почали працювати над розробкою проекту з реконструкції Набережної, сидять без грошей. Куди поділися кошти громадського бюджету на проект по Набережній, за який проголосували тисячі містян, - в мерії дати відповідь не можуть. А нардепи, які вже третій рік розповідають про виділені мільйони, - просто брешуть. Це банальний передвиборчий піар.

Переглядiв: 7540