Департамент капітального будівництва ОВА спростував інформацію Держпродспоживслужби щодо порушень під час облаштування укриття для дітей

08.05.2024 15:21

Минулого тижня на сайті Держпродспоживслужби оприлюднили інформацію про виявлення аудиторами суттєвих порушень під час виконання капремонту підвального приміщення комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості». Очільниця департаменту капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації Ірина Васильєва надала спростування інформації під час брифінгу сьогодні, 8 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, за повідомленням східного офісу Держаудитслужби, під час виконання ремонту не облаштували частину підлоги, не змонтували підіймальну платформу. Також відсутній інклюзивний підйомник для дітей із ураженням опорно-рухового апарату, не було 450 стільців для бомбосховища.

«Проєктно-кошторисна документація була розроблена у жовтні 2023 року та отримала позитивний експертний висновок. Будівельні роботи завершилися у грудні. У січні - лютому департамент готував документацію для введення об’єкта в експлуатацію. Обєкт ввели в експлуатацію 28 лютого 2024 року, що підтверджено сертифікатом готовності. Даний сертифікат є підтвердженням повного виконання робіт, в тому числі і облаштування підлоги, і наявність 450 стільців стільців, і підйомника», - зазначила Ірина Васильєва, яка показала відповідний сертифікат готовності представникам ЗМІ.  

Переглядiв: 276