Депутат облради про те, як його не пускали на сесію

12.03.2020 13:23

В обласному центрі нацгвардійці не пускали на сесію депутатів Ігоря Степуру та Руслана сьогодні, 12 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами Руслана Степури, його не пропустили у фойє, кажучи, що він має при собі заборонені речі.

«Я в нашій будівлі обласної ради наткнувся на супротив працівників правоохоронних органів, тобто нацгвардії військової частини 3011. Для мене дивно те, що не вівся діалог. Представники поліції та нацгвардії не пояснили, з яких підстав мене просто не пропускають до сесійної зали, щоб взяти участь у роботі. На свій розсуд вони почали ставити обмеження. Працівник апарату обласної ради сказав, що я у верхньому одязі. Я взагалі не розумію, хто має мені вказувати, в яких речах я маю проходити?!, - обурюється Степура та додає, - Також вони сказали, що в мене в наплічнику є річ, яка начебто заборонена. Що значить заборонена? В мене що колюча, ріжуча, вогнепальна зброя, наркотичні засоби? Цього ж немає».

Врешті-решт, зламавши двері, депутати потрапили на сесійне засідання, але Руслан Степура стверджує, що через цю ситуацію не зміг взяти участь в обговоренні багатьох питань. 

«Я звертався до поліції, щоб вони з моїх слів написали заяву, а я потім би перечитав та підписав. Але вони цього не зробили, тому я планую все ж написати її самостійно», - зазначив Степура.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко під час сесії  після повідомлення про те, що депутатів та громадян не пускали до сесійної зали надав доручення пустити людей на засідання.

«Я на Національну гвардію не маю жодного впливу, жодних вказівок я не давав. Я так розумію, що ніяких проблем не було і всіх депутатів Національна гвардія впускає», - зазначив на звинувачення Степури Олександр Чорноіваненко.
Переглядiв: 1224