Депутати Кіровоградської обласної ради звернуться до Президента щодо виведення «Схід ГЗК» з глибокої кризи

04.07.2023 10:39

Депутати Кіровоградської  обласної ради звернуться до Президента щодо виведення «Схід ГЗК» з глибокої кризи. Відповідне рішення підтримали під час сесії сьогодні , 4 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

 Так, депутати звернуться  до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно виведення із глибокої кризи ДП «СхідГЗК» та збереження і розвитку атомно-промислового комплексу України.

«Метою і завданням прийняття рішення є вжиття Кіровоградською обласною радою заходів, у межах повноважень, передбачених чинним законодавством України, щодо виходу із кризового становища Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» - єдиного в Україні підприємства, що забезпечує видобуток урану та виробництво уранового концентрату для українських АЕС. Позитивне вирішення даного питання сприятиме збереженню і збільшенню кількості робочих місць та зайнятості населення області, збільшення надходжень до державного і місцевих бюджетів,  покращення соціального становища відповідних населених пунктів, зниження у них соціальної напруги тощо», - йдеться у проекті рішення.

Переглядiв: 1502