Депутати міськради просять Кабмін скасувати плату за транспортування газу

03.04.2017 13:54

image

Депутати Кіровоградської міськради підготували звернення до Кабінету міністрів та Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з вимогою скасувати постанови та рішення про відокремлення транспортування природного газу від тарифу на споживання. Про це повідомив депутат міськради Олександр Цертій під час прес-конференції, сьогодні, 3 березня, інформує DOZOR.

«Тариф на транспортування газу буде розраховуватися не за фактичним споживанням, а за обсягом, який можуть вмістити труби та лічильник у квартирі. Так, для одного споживача за нормою і без лічильника плата за газ зросте на 110%. Тобто такий споживач за 1 м.куб. газу замість 586,1 гривні  платитиме 1236,4 гривні і лише у випадку, якщо Кабмін знизить вартість споживання газу на 70 копійок», - говорить депутат міськради Олександр Цертій.
«Аргументується введення цього тарифу створенням конкуренції. Але кого облгаз пустить на ринок конкурувати у місті, я не розумію. Тому треба відмінити постанову, або провести експертне дослідження. Адже ми маємо розуміти, що вилучається з ціни і яким чином, чому виникає саме така ціна за транспортування, кому ми платимо. А платимо ми у приватну структуру "Кіровоградгаз", яка тримає в оренді державні труби», - зазначив депутат міськради Сергій Бойко.
Переглядiв: 896