Депутати міськради заявили про тиск з боку управління захисту економіки

10.09.2018 12:10
image
Працівники управління захисту економіки у Кіровоградській області тиснуть на депутатів міської ради з фракції «Опозиційний блок» після подання запиту щодо звіту керівника відомства Володимира Духна. Про це депутати  розповіли  під час прес-конференції сьогодні, 10 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

За словами депутатів, несподівані візити працівників відомства розпочалися одразу після підтримання їхнього запиту на сесії міської ради.

«Тиск на нас почався після того, як був проголошений депутатський запит щодо звіту начальника управління захисту економіки Володимира Духна. Ми знаходилися на сесії міськради, зачитали запит, а за дві години до навчального закладу, де я працюю, приїхали працівники УЗЕ, не надаючи своїх посвідчень та документів на перевірку. Вони приїхали до директора, вимагали певні документи, які надаються лише за офіційним запитом, і пішли. Також наступного дня до мене у заклад прийшло двоє осіб. Один з них представився працівником управління захисту економіки та дістав посвідчення. Інша людина представилася оперуповноваженим та дістала з кишені щось схоже на жетон і швидко заховала. Оскільки не було зрозуміло, хто це, довелося викликати поліцію. Люди вимагали від мене надати документи без офіційного запиту»,  - стверджує депутат міської ради Анна Ніжнікова. 
image
«Оприлюднену інформацію з діяльності управління захисту економіки просимо вважати офіційною заявою до правоохоронних органів задля проведення перевірок. Це не початок політичного сезону, передумовою є чисельні звернення від жителів нашого міста», - додав депутат міськради Максим Линченко. 

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до управління захисту економіки. У відомстві відповіли, що начальник управління зможе поспілкуватися з журналістами у години особистого прийому  - у п’ятницю з 15:00 до 17:00.

Нагадаємо, на минулому засіданні сесії депутати міськради підтримали депутатський запит фракції щодо заслуховування звіту керівника управління захисту економіки  Володимира Духна та керівника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Олександра Рудненка.

Переглядiв: 7377