Депутати не віддали в оренду землю підозрілій фірмі, яка обіцяє збудувати завод

10.10.2017 11:55
image

Депутати під час сесії не підтримали проект рішення про виділення фірмі «Екобезпека-К» 10 гектарів землі на вулиці Аджамській для розроблення проекту будівництва заводу з переробки сміття сьогодні, 10 жовтня, інформує DOZOR.

За інформацією, фірма створена два місяці тому, не має працівників, а статутний фонд складає 1000 гривень.  

«На цій земельній ділянці буде будуватися завод з переробки сміття. Контролювати призначення землі треба. Жоден інвестор не буде вкладати кошти у ще один проект, якщо себе поважає. Такий завод потрібен, щоб вирішити екологічно важливе питання та скоротити навантаження на наш полігон по збору сміття», - зазначив міський голова.
«А ви перевіряли цю фірму, яка з’явилася два місяці тому? Що вона побудувала в Україні, якщо залучає інвесторів, то що збудувала у світі?» - запитала депутат Валентина Яремчук.
«Ми все перевіряли», - відповів Андрій Райкович.
«Я все ж таки хочу сказати, що сміттєпереробний завод потрібен. Конкуренція на вивіз сміття повинна бути. Щоб дві конкуруючі компанії створювали умови та тарифи, тоді не буде того, що «Екостайл» тероризуватиме містян невивезенням сміття», - сказав депутат Андрій Кролевець.
«Ми не можемо довіряти фірмі, не інвестору, а фірмі, у якої немає працівників, немає техніки. Чи не з’явиться у нас потім на цій землі купи сміття? В нас немає ніяких гарантій», - висловився депутат Сергій Капітонов.

У результаті обговорень більшість депутатів не проголосували за проект рішення. Андрій Райкович звинуватив депутатів у тому, що вони не хочуть кращого життя для міста та оголосив перерву на годину.

Переглядiв: 1569