Депутати обласної ради звернуться до Зеленського та ВР

09.10.2019 08:59

Депутати обласної ради під час сесії підтримали проект рішення «Про звернення Кіровоградської обласної ради  щодо недопущення прийняття рішень та дій, які призведуть до капітуляції України внаслідок збройної агресії Російської Федерації  в Донецькій і  Луганській областях» сьогодні, 9 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, депутати надішлють звернення Президенту України Володимиру Зеленському, Кабміну та Верховній Раді через можливу небезпеку, яку народні обранці вбачають у впровадженні так званої «формули Штайнмаєра».  

«Ми, депутати Кіровоградської обласної ради сьомого скликання,  висловлюємо стурбованість подіями, що можуть дестаблізувати ситуацію в країні у ході імплементації так званої “формули Штайнмаєра” та можливе ухвалення Верховною Радою України  законодавства про особливий статус Донбасу з внесенням змін до Конституції України. Застерігаємо Президента України від застосовування практики прийняття доленосних для держави рішень без урахування думки суспільства», - йдеться у проекті рішення.

Депутати у проекті пропонують керівництву держави і провідним політичним силам  організувати Національний круглий стіл для напрацювання спільної загальнодержавної  стратегії  на  перемовинах щодо визначення долі тимчасово окупованих територій.

Народні обранці вимагають також заборонити впровадження особливого статусу для ОРДЛО чи         будь-яких інших регіонів України шляхом внесення відповідних змін до     Конституції України,  не допустити  відведення українських військ від лінії  розмежування тощо.

Після тривалого обговорення 33 депутатів з 40 присутніх підтримали проект рішення.

 

 

Переглядiв: 771