Депутати підтримали проект рішення про забезпечення резервного живлення світлофорів у Кропивницькому

15.12.2022 11:42

Депутати Кропивницької міської ради під час сесії підтримали запит депутата «Перспективи міста» Ігоря Саєнка щодо забезпечення обладнання для резервного живлення на світлофорних об’єктах в обласному центрі сьогодні, 15 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, депутат міськради озвучив актуальність проблеми непрацюючих світлофорів під час відключення світла та назвав ситуацію близькою до критичною як в темний, так і в світлий час доби. Непрацюючі світлофорні об’єкти несуть небезпеку як для водії, так і для пішоходів.

«Впевнений, що і всі присутні були свідками та учасниками ситуацій, коли світлофори не працюють і ускладнюють рух як автотраспорту та комунального траспорту, так і пішоходів. Як приклад, особисто ставав свідком 3 ДТП на розі вулиць Кропивницького та Великої Пермської в районі автомобільного ринку. І це лише за останній тиждень. Впевнений, що кількість ДТП в місті пов’язаних з цією проблемою зростає і буде лише зростати. Очевидно, що заходів з регулювання проїзду перехресть співробітниками патрульної поліції недостатньо і тут, звісно, немає провини патрульних, адже впевнений, що забезпечити цей процес в сьогоднішніх умовах складно», - зазначив Ігор Саєнко.

Крім цього, депутат «Перспективи міста» наголосив, що Кропивницький – не єдине місто з подібними проблемами, адже аварійні та погодинні і планові відключення діють на території більшості українських населених пунктів. Водночас низка міст держави вже працюють над вирішенням питання щодо забезпечення резервного живлення на світлофорних об’єктах.

Зокрема, у Вінниці, Рівному, Києві, Луцьку вже встановили автономні блоки живлення, таке ж обладнання у місті Ніжин. У Сумах встановили генератори на світлофорах.

«Впевнений, що навіть потужностей наших місцевих виробників буде достатньо аби цей проект реалізувати, що разом з іншими перевагами реалізації проекту ще і підтримає місцеве виробництво і поверне частину затрачених коштів у вигляді податків та створених робочих місць», - зазначив Ігор Саєнко.

Відтак депутати підтримали запит та проект рішення щодо забезпечення резервного живлення на світлофорах.

Згідно з проектом рішення, міське управління ЖКГ та комунальне підприємство «СМЕО» мають розробити технічне завдання для систем автономного живлення. Крім того, управління ЖКГ міської ради внесе до заходів про забезпечення комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки і заходи щодо з забезпечення обладнання для резервного живлення на світлофорних об’єктах міської громади з відповідним фінансуванням.

Переглядiв: 802