Депутати звернуться до Зеленського щодо розміру глобальної ставки для медзакладів  

19.02.2021 10:18
image

Депутати Кіровоградської обласної ради звернуться до президента України, Верховної Ради та Кабміну щодо необхідності перегляду критеріїв обрахування НСЗУ розміру глобальної ставки та коефіцієнтів для закладів охорони здоров’я на 2021 рік. Відповідний проект рішення та звернення народні обранці підтримали під час сесії сьогодні, 19 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

 «Кіровоградська обласна рада вкрай стурбована підходами Національної служби здоров’я України (далі – НСЗУ) до формування розміру глобальної ставки для закладів охорони здоров’я на 2021 рік на підставі даних, що містяться в електронній системі охорони здоров’я (далі – ЕСОЗ) стосовно кількості наданих медичних послуг у 2020 році. Саме у 2020 році, унаслідок карантинних обмежень, було заборонено планову госпіталізацію, що призвело до значного зменшення кількості звернень пацієнтів до лікувальних закладів за медичною допомогою. Наголошуємо, що в умовах пандемії, перепрофілювання частини лікувальних закладів для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу COVID-19 суттєво обмежило доступ мешканців регіону до лікувальних закладів», - йдеться у зверненні.

У документі також йдеться про те, що протягом минулого року  ЕСОЗ працювала нестабільно, що призвело до викривлення адекватного обліку відповідних даних.

«Запропонований НСЗУ розрахунок глобальної ставки призведе до зменшення фінансування медичних закладів, скорочення персоналу, закриття окремих відділень лікувальних закладів, медичних закладів, і, як наслідок, до критичного стану надання медичної допомоги населенню. Отже, пропонуємо переглянути критерії обрахування НСЗУ розміру глобальної ставки та коефіцієнтів для закладів охорони здоров’я  на 2021 рік», - йдеться у зверненні депутатів.

 

 

Переглядiв: 475