Депутату Кіровоградської облради обрали запобіжний захід

25.09.2020 14:09
image

Кандидату в мери Світловодська та за сумісництвом депутату Кіровоградської облради, якого підозрюють у спробі заплатити за створення кандидата-двійника для свого опонента, обрали запобіжний захід. Таке рішення прийняв Ленінський районний суд сьогодні, 25 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, за яким він повинен до 24 листопада знаходитися на території міста Світловодськ та не покидати його межі. Також підозрюваний зобов'язується у разі термінового виклику з'явитися до суду.

Крім цього, його помічнику, за сумісництвом спільнику, також обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Попередньо відомо, що підозрюваний разом із спільником вирішили розділити голоси свого опонента створивши технічного кандидата з аналогічними ініціалами. За згоду балотуватися в мери вони запропонували двійнику грошову винагороду. Чоловік згодився, однак вже після реєстрації при передачі обіцяної суми підозрюваних осіб затримали.

Розслідування здійснюється у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

Переглядiв: 1278