Деяким жителям Кіровоградщини у липні перерахують пенсії

19.06.2019 14:40

Деяким жителям Кіровоградщини перерахують пенсії у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з 1 липня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила начальник управління застосування пенсійного законодавства головного управління Пенсійного фонду України області Антоніна Торшина.

«Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», з 1 липня збільшиться прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. На перерахунок пенсії мають право лише непрацюючі пенсіонери. Для працюючих перерахунок здійснюватиметься лише після звільнення з роботи. Так, сума зросте з 1 497 до 1 564 гривень», - розповіла Антоніна Торшина.

Підрахунку підлягатимуть:

- мінімальні розміри пенсій;

- доплата за понаднормативний стаж;

- пенсії за особливі заслуги перед Україною;

- підвищення ветеранам війни, підвищення жертвам нацистських переслідувань;

- мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та інвалідам війни;

- мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою;

- інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

- надбавка донорам.

«Таким чином пенсійні виплати тих осіб, які отримують пенсію в мінімальному розмірі, тобто 1 497 гривень, збільшаться на 67 гривень. Тим особам, які отримують пенсійні виплати більші за мінімальні, буде перераховано доплату за понаднормативний стаж, яка визначається у відсотках від прожиткового мінімуму. Розміри підвищення пенсій з наступного місяця кожному пенсіонеру визначатимуться в індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховуватиметься. Наприклад доплата до мінімального розміру пенсій або за понаднормовий стаж, підвищення або надбавки», - додала фахівець.  
Переглядiв: 1442