Діалізні крісла лише на папері: на Кіровоградщині оголосили підозру підряднику

09.02.2022 14:49

Директор підрядної організації при реконструкції відділення олександрійської лікарні  здійснив поставку обладнання вартістю 667 тис грн, у тому числі  10 діалізних крісел, виключно в офіційних звітах. За процесуального керівництва прокуратури підприємцю повідомлено про підозру. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

За версією слідства, керівник будівельної фірми склав та видав акти, у яких відобразив роботи, що не були фактично виконані.  Десять діалізних крісел, дизель-генератор та ряд інших найменувань обладнання були поставленні на об’єкт виключно у офіційних документах, а фактично не були доставлені у лікувальний заклад. За висновками експертів сума завданих збитків складає 667 тис грн.
 
Наразі за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  підряднику повідомлено про підозру  за ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Досудове розслідування здійснює  слідче управління  ГУНП  в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Переглядiв: 814