Дільниця «Долинська –Миколаїв – Колосівка» очікує на електрифікацію

22.06.2021 08:13
image

Реалізація проекту електрифікації однієї з ключових ділянок у напрямку портів – дільниці Долинська — Миколаїв — Колосівка дозволить збільшити пропускну спроможність Миколаївського порту вдвічі. Про це повідомив директор регіональної філії «Одеська залізниця» Сергій Нікулін  під час участі у форумі MINTRANS Club Інфраструктура Півдня України, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу Одеської залізниці.

«Кошти, надані Європейським банком реконструкції та розвитку, уже зарезервовані. Наразі відбувається тендерна процедура для визначення підрядної організації. На черзі – реалізація проектів локального характеру з розвитку внутрішньопортових колій та окремо станції Миколаїв-Вантажний», – зазначив очільник філії. Він висловив сподівання, що до кінця цього року підрядника буде визначено і уже наступного – залізниця приступить до електрифікації, додавши, що ця тема наразі «є актуальною, адже профільним міністром оголошено масштабну програму щодо реалізації електрифікації залізниці».
«Вважаємо, що це основний перспективний напрямок, який буде прибутковим не лише для залізниці. Він суттєво вплине на економіку нашої держави в позивтиному ключі», – підкреслив Сергій Нікулін. Крім того, він зазначив, що у проекті передбачено будівництво другої паралельної колії на одноколійних відрізках, що дозволить збільшити швидкість руху, зменшити оборот вагонів та дасть можливість підвищити переробну спроможність станції».

Довідково:

17 червня 2021 року в Одесі відбувся MINTRANS Club, присвячений інфраструктурі Півдня України. У форумі взяли участь керівники профільних міністерств, митної служби, АМПУ, «Укравтодору», «Укрзалізниці», представники бізнесу та фінансових структур.

Переглядiв: 244