Директор держпідприємства на Кіровоградщині постане перед судом за службову недбалість

02.10.2020 06:22

На Кіровоградщині директор одного із сільськогосподарських держпідприємств через службову недбалість постане перед чудом. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

Відомо, що держпідприємство, яке перебувало у стані банкрутства, усупереч вимогам закону, протягом 2017 років мало взаємовідносини з рядом суб’єктів господарської діяльності щодо реалізації зернових культур.

Як з'ясувалося, директор підприємства діючи в інтересах одного з приватних підприємств, уклав договір купівлі-продажу на постачання сільськогосподарської продукції за заниженими цінами, без погодження з арбітражним керуючим. У результаті протиправних дій керівника державному підприємству спричинено збитки на загальну суму 719 тис грн., що підтверджено висновками судово-економічних експертиз та зібраними доказами по справі.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки ч.2 ст.367 КК України). За скоєне обвинуваченому загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі.

Переглядiв: 710