Директора підприємства підозрюють у завищенні собі зарплати на 417 тисяч

26.01.2021 09:15

На Кіровоградщині керівника державного підприємства підозрюють в зловживанні службовим становищем через завищення собі заробітної плати. Таку інформацію повідомили в Офісі генерального прокурора України, інформує медіапортал DOZOR.

За даними слідства, керівник державного підприємства забезпечив собі невмотивоване підвищення заробітної плати внаслідок необґрунтованого застосування коефіцієнту посадової структуризації до посадового окладу, тим самим завищивши суму нарахованої заробітної плати на 417 тис грн. У той час як нарахування посадовцю такого рівня будь-яких доплат, надбавок та преміювання відповідно до Статуту, колективного договору, трудового контракту та Закону України «Про акціонерні товариства» є виключно компетенцією Наглядової ради товариства.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, керівником товариства спричинено збитки держпідприємству на загальну суму 417 тис грн.

У результаті екскерівнику акціонерного товариства, що є постачальником газу на Кіровоградщині, повідомили про підозру за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Слідство триває.

Переглядiв: 1321