Директора підприємства з Кіровоградщини підозрюють у нанесені збитків на 700 тисяч

18.05.2020 14:35

Директора державного підприємства «Дослідне господарство» Червоний землероб»» підозрюють у нанесенні збитків державі на 700 тисяч гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, директор вказаного державного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, уклала договір та додаткові угоди про реалізацію зернових культур з  суб’єктом господарювання. Однак, ціни, за якими  ДП ДГ «Червоний землероб» провело реалізацію зернової продукції, були значно нижчі ринкових цін на озиму пшеницю та озимий ячмінь, що існували на момент здійснення господарської операції, що підтвердили висновками судово-економічної експертизи.

Внаслідок реалізації зернопродукції за безпідставно заниженими цінами державне підприємство недоотримало доходу у сумі 719 тис. грн, а приватне підприємство незаконно та безпідставно отримало пільгу на вартість сільськогосподарської продукції на цю ж суму.

Наразі оголосили підозру керівнику державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб», яка своїми умисними протиправними діями вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди іншою юридичною особою. Триває досудове розслідування.

Переглядiв: 704