Дітей з Кропивницького планують оздоровлювати на Одещині

04.08.2020 06:56

Дітей пільгових категорій з Кропивницького відправлятимуть на оздоровлення в дитячий табір "Перлина Чорномор'я". Про це під час брифінгу повідомила заступник міського начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська сьогодні, 4 серпня, інформує медіапортал DOZOR.

За її словами, згідно з розподілом департаменту соцзахисту Кіровоградської ОДА за кошти обласного бюджету були виділені путівки до дитячих оздоровчих таборів "Перлина Чорномор'я" в смт Сергіївка Одеської області і "Веселка" – Скадовськ.

«Згідно з міською програмою оздоровлення дітей, було оголошено тендерну закупівлю і переможцем визнано табір "Перлина Чорномор'я". Зміна в цей табір розпочнеться з 28 серпня. Оздоровлення дітей триватиме 21 день, тому батьки повинні розуміти, що відпочинок завершиться 18 вересня», - зазначила Катерина Черкасська .

Загалом на оздоровлення дітей Кіровоградщині обласна влада передбачила 8 мільйонів гривень, з яких на Кропивницький було розподілено 1 мільйон гривень. За результатами тендеру, міська рада Кропивницького витратила лише 643 тисячі гривень.

Оздоровлення дітей пільгових категорій відбуватиметься безкоштовно.

Так, за Законом України «Про оздоровлення» до дітей пільгових категорій, які мають право на безкоштовне оздоровлення, відносяться: діти сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти вихованців дитячих будинків сімейного типу, діти внутрішньопереміщених осіб, діти з малозабезпечених сімей та багатодітних сімей, а також діти, батьки яких мають посвідчення учасника бойових дій.

Батьки дітей пільгових категорій, які мають бажання відправити дитину на оздоровлення в табір, мають право подати документи на отримання безкоштовного відпочинку для дитини.

Документи, які потрібно приносити для оформлення відпочинку дитини: копія свідоцтва про народження, копія документів, які підтверджують пільгову категорію, а також зразок медичної довідки.

Документи можна подати на першому поверсі в ЦНАПі (вхід зі сторони вулиці Тараса Карпи) робоче місце адміністратора 35.

Переглядiв: 1017