Дитину, яку відібрали в родини з Кіровоградського району, повернуть додому

29.12.2018 11:57

Кримінальне провадження щодо родини Кабанюків з Оситняжки, в яких рік тому відібрали 9-місячного сина, закрили. Відповідну попередню ухвалу виніс Кіровоградський районний суд сьогодні, 29 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, судові засідання тривали протягом року. Стосовно трьох осіб - біологічної матері дитина та родини Кабанюків, яка взяла дитину на утримання  відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини».  Клопотання про закриття кримінального провадження подала сторона захисту родини.

«Вважаю, що Кіровоградською районною державною адміністрацією малолітня дитина безпідставно вилучена у біологічного батька та поміщена до дитячого будинку, де отримала тяжкі опіки від працівниці цього закладу», - зачитала текст клопотання адвокат родини Кабанюків, зазначивши, що ознак кримінального правопорушення у даній справі немає.

В результаті колегія суддів постановила клопотання захисників обвинувачених задовольнити та закрити кримінальне провадження, внесене до ЄРДР. Крім цього, суд вирішив не обирати запобіжного заходу при розгляді справи в апеляційному судді та надав можливість негайно забрати свідоцтво про народження дитини. Остаточний варіант ухвали буде зачитаний третього січня 2019 року.

image
image

Нагадаємо, наприкінці минулого року в жительки села Оситняжка, що у Кіровоградському районі, Ольги К. відібрали дев'ятимісячну дитину, яку їй віддала біологічна матір. Відносно Ольги та її чоловіка Олександра відкрили кримінальне провадження.  

Малюка відправили до Будинку дитини, де він провів майже рік. За цей час хлопчик отримав опіки у комунальному закладі та потрапив до реанімації обласної лікарні.  У тому, що сталося, родина Кабанюків звинувачували одну з виховательок дитячого будинку. Після проведення службового розслідування виховательку було вирішено звільнити із займаної посади.

 

 

 

 

Переглядiв: 1869