Дитячі малюнки відправлять з кропивницької галереї до Бразилії

06.02.2020 07:53
image

Виставку малюнків Всеукраїнського конкурсу «Щаслива дитина-квітуча Україна» побачать у Бразилії. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов, інформує медіапортал DOZOR.

«Отримав листа від посольства України в Бразилії. Узгоджено проведення виставки малюнків Всеукраїнського конкурсу "Щаслива дитина -квітуча Україна " в м. Курітіба. Курітіба історично була центром української громади Бразилії. В місті проживає близько 50 000 бразильців українського походження , а в Бразилії проживають близько 500 тис. етнічних українців», - написав Цуканов.

За інформацією, у місті Куритіба діє Українське товариство Бразилії , до якого входять українсько-бразильський клуб, Асоціації українських жінок та декоративно-прикладного мистецтва, фольклорна група «Барвінок», чоловічий хор «Гайдамаки», суботня школа ім. Лесі Українки, музей історії української імміграції. Товариством видається щомісячний інформаційний бюлетень «Хлібороб». У Куритібі існує також Товариство прихильників української культури (ТПУК), яке організує культурні заходи, тематичні вечори, присвячені історії, культурі, літературі України.

Фото Миколи Цуканова 

Переглядiв: 1578