Дитячі малюнки з Кіровограда поїдуть у США

24.01.2017 08:10

image

Дитячі малюнки, які у Кіровоград надіслали діти з усієї країни для участі у Всеукраїнському конкурсі «Щаслива дитина – квітуча Україна», будуть експонуватися у США. Про це повідомив власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов у Фейсбуці, інформує сайт DOZOR.

«Нещодавно отримав дуже важливий лист! Дитячі малюнки Всеукраїнського конкурсу "Щаслива дитина Квітуча Україна" будуть експонуватися в США», - повідомив Цуканов.

За його словами, «експорту» малюнків посприяв культурний діяч Анатолій Кривохижа, налагодивши зв’язки  з Українською федерацією Америки.

Віце-президент Української Федерації Америки Тарас Левицький вже попросив галерею «Єлисаветград» надсилати дитячі малюнки до штату Пенсильванія.

Нагадаємо, у грудні в галереї «Єлисаветград» відбувся фінал дитячого конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна», в якому взяли участь більше 800 дітей з різних куточків країни. Переможцями конкурсу стали ті діти, роботи яких відзначили професійні художники і подарували їм свої роботи. Таких кіровоградських дітей у цьому році було 15. На конкурс надійшли роботи практично з усіх куточків України, проте найактивнішими були діти з Кіровограда.

"Це незвичайний конкурс з незвичайним журі – художник оцінює художника. Можна сказати, це найдемократичніший конкурс. Всього долучилося до оцінювання 40 професійних художників. Порівняно з 2015 роком, у 2016 р надійшли роботи вже вищого рівня. Долучилися художні студії, художні і загальноосвітні школи", - сказала під час урочистостей координатор конкурсу Ольга Краснопольська.
Переглядiв: 3968