Для обласної дитячої лікарні придбали апарат штучної вентиляції легень

31.03.2020 14:33
image

Кіберспортивна компанія WePlay! Esports придбала сучасний апарат ШВЛ для обласної дитячої лікарні. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі компанії. 

Так, вартість апарату виробництва американської компанії Tecme  – 850 тисяч гривень, його доставлять до України найближчим часом. Мінімальна кількість апаратів ШВЛ для цього закладу – 12, наразі тут їх лише 4.

“Ми проаналізували готовність лікарні до епідемії коронавірусу і одразу придбали найважливіше – апарат штучної вентиляції легень. Він допоможе врятувати дитячі життя, якщо така необхідність виникне. Закликаю інших підприємців регіону приєднатися до благодійних ініціатив і також допомогти лікарні”,  – пояснює представник компанії Олег Крот.

За інформацією, обладнання призначене для інвазивної та невідкладної вентиляції легень дітей та дорослих. 

“У нас в лікарні працює два реанімаційних відділення по шість ліжок в кожному. Але поки що ми маємо лише 4 апарати ШВЛ, замість 12. Тож ми з нетерпінням чекаємо на доставку, – коментує головний лікар закладу Василь Хорощак. – Апарати ШВЛ допоможуть рятувати життя не тільки пацієнтів з коронавірусом, але й дітей з іншими діагнозами, які потребують вентиляції легень”.

Схожі апарати штучної вентиляції легень компанія WePlay! Esports придбала для Хмельницької міської дитячої лікарні та Київської міської клінічної лікарні №9.

Нагадаємо, з 20 по 26 березня компанія WePlay! Esports провела WeSave! Charity Play – міжнародний кіберспортивний онлайн-марафон з Dota 2 для збору коштів на створення вакцини проти коронавірусу. Організаторам вдалося зібрати понад $68 000, до них компанія долучила власні $120 000. Кошти передадуть у міжнародні фонди CEPI та Global Giving.

  

Переглядiв: 981