Для шкіл Кіровоградщини незаконно закуповували м'ясо

08.01.2019 11:22

Для шкіл Добровеличківського району незаконно закуповували м'ясо. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, Новоукраїнська місцева прокуратура виявила порушення при проведенні процедури державної закупівлі м’яса для потреб навчальних закладів вартістю 380 тисяч гривень. З метою визнання недійсними результатів тендеру, органи прокуратури звернулись до суду.

З'ясувалося, що остання пропозиція не відповідає кваліфікаційним критеріям, а підприємство не в змозі забезпечити належне виконання норм щодо транспортування й зберігання м’яса та підтвердити якість продукції.

Зокрема, переможець торгів не надав копії ветеринарного свідоцтва та не вказав безпосереднього виробника м’яса. Підприємство не надало жодних підтверджень щодо наявності спеціалізованого справного транспорту, який обладнаний у відповідності з вимогами транспортування швидкопсувних вантажів, санітарним правилам та нормам. Також відсутні документальні підтвердження трудових відносин між учасником торгів та водієм-вантажником.

Місцева прокуратура подала позов до відділу освіти, молоді та спорту Добровеличківскьої РДА та підприємства-переможця із вимогами щодо визнання недійсними результатів публічної закупівлі та договору на постачання продукції. Господарський суд Кіровоградської області  задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі – договір про закупівлю м’яса за державний кошт у сумі 380 тисяч гривень визнано недійсним.

 

Переглядiв: 552