Дніпропетровські експерти  проаналізували ситуацію з літніми майданчиками Кіровограда

10.01.2018 14:24
imageГромадська організація "Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики" провела експертизу та надала рекомендації щодо регуляторного положення про встановлення літніх майданчиків, яке розробила міська влада Кіровограда. Про це у коментарі сайту DOZOR розповів начальник управління торгівлі міськради Сергій Горбовський.

Так, зауваження переважно стосувалися юридичних колізій та деяких процедур погодження з деякими органами влади.

«Там близько 8-9 рекомендацій. Їх винесуть на сесію міської ради і депутати будуть вирішувати,  чи вносити їх до Положення. Експертизу провела дніпропетровська обласна громадська організація. Ми їх попросили проаналізувати цей документ, і вони прислали нам рекомендаційні правки. Вони незначні», - зазначив Сергій Горбовський.

За інформацією, кожний власник законного літнього майданчика сплачує до бюджету 15 гривень за кв. м. Якщо ж підприємець порушує затверджений виконкомом проект майданчика, то має сплатити штраф – 150 гривень за кв. м. площі.

«Щомісяця ми виставляємо рахунок. Якщо встановили нові конструкції, то вони мають сплатити санкцію. Деякі підприємці дійсно відійшли від заданого проекту і зараз платять близько 6000 гривень за павільйон. Наступного року, можливо, майданчиків буде менше, тому що підприємці не хочуть платити близько 2000 гривень на місяць, за сезон виходить значна сума», – додав посадовець.
Переглядiв: 1440